Welkom op mijn website



Qi Gong:

de zachte 'kracht'

Pressure point fighting of

Dim Mak (Kyusho Jitsu)

 

 

Energetische Qi Gong massage of

Kiatsu

top icon theo
 Sifu Theo De Gelaen

Grootmeester en 8e dan in Dim Mak (kyusho Jitsu) en tevens grootmeester in Qi Gong en Kiatsu. Oprichter en bezieler van de internationale krijgskunst federatie Daochi ISBQF en het Hoger Instituut voor Qi Gong Opleiding (zeg maar Qi Gong Academie) in Lommel (BE).

Werd in april 2015 in München tot grootmeester van het jaar verkozen.

Lees meer

top icon theo
 DIM MAK  (KYUSHO JITSU)

Dit is de legendarische krijgskunst discipline waarnaar ondermeer Jean Claude Van Damme verwijst in zijn film ‘bloodsport”.
Letterlijk vertaald uit het Chinees betekent het “death touch” of dodelijke aanraking en verwijst naar de discipline welke in de 13e eeuw na Christus door de Shaolin monnik en acupunctuur meester Chang San Feng ontwikkeld werd onder de naam H’ao Ch’uan.

Lees meer

top-qigong
Qi Gong

Qi Gong is eigenlijk de Oosterse tegenhanger van de Westerse fysica of mechanica. Qi (energie) Gong (werken met, onderzoeken en cultiveren van) bestudeert het fenomeen energie in de meest ruime zin van het woord. Het bekijkt hoe krachten tot stand komen en overgebracht kunnen worden. Hoe die krachten tot resultaat leiden en de relatie tussen resultaat en energie verbruik.

Lees meer

top-icon-kiatsu
Qi Gong massage - Kiatsu

Kiatsu is een zachte, energetische, diepgaande vorm van massage die volledige gebaseerd is op het Qi Gong.
De kiatsu therapeut leert vanuit het Qi Gong hoe krachten op te wekken en deze over te brengen op de te behandelen persoon. De bedoeling is doeltreffend te leren werken zonder daarbij zelf veel energie te verliezen of te verbruiken.

Lees meer